Περιεχόμενα

Πώς μπορώ να βρω συγκάτοικο;

Από το κεντρικό μενού, επιλέγετε “Αναζήτηση συγκατοίκων”, συμπληρώνετε τα επιθυμητά πεδία και πιέζετε το κουμπί “αναζήτηση”.

Πώς μπορώ να βρω σπίτι;

Από το κεντρικό μενού, επιλέγετε “Αναζήτηση σπιτιών”, συμπληρώνετε τα επιθυμητά πεδία και πιέζετε το κουμπί “αναζήτηση”.

Πώς καταχωρώ ένα σπίτι;

Από το κεντρικό μενού επιλέγετε “Προσθήκη σπιτιού” (η επιλογή αυτή είναι ενεργοποιημένη μόνο στην περίπτωση που δεν έχετε ήδη αναρτήσει σπίτι στον ιστότοπο) και συμπληρώνετε τη φόρμα με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του σπιτιού. Για την ολοκλήρωση της καταχώρησης πιέζετε το κουμπί “Υποβολή”.

Γιατί δεν εμφανίζεται πλέον στο κεντρικό μενού η επιλογή "Προσθήκη σπιτιού";

Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε ήδη καταχωρήσει ένα σπίτι και δεν δικαιούστε επιπλέον καταχωρήσεις.

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ τα στοιχεία του προφίλ μου ή τις προτιμήσεις μου;

Από το κεντρικό μενού, επιλέγετε “Το προφίλ μου” και πιέζετε το κουμπί “Επεξεργασία” στη σελίδα του προφίλ. Μεταφέρεστε στη φόρμα προφίλ που συμπληρώσατε την πρώτη φορά που επισκεφθήκατε τον ιστότοπο όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις επιθυμητές αλλαγές. Για να τις αποθηκεύσετε, πιέζετε το κουμπί “Ενημέρωση”.

Είναι δυνατό να μην συμπεριλαμβάνομαι στα αποτελέσματα των αναζητήσεων συγκατοίκων;

Ναι. Απoεπιλέξτε το κουτάκι “Να γίνομαι ορατός...” στη φόρμα επεξεργασίας του προφίλ σας. Κατόπιν, πιέστε το κουμπί “Υποβολή”.

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ τα χαρακτηριστικά του σπιτιού μου;

Από το κεντρικό μενού, επιλέγετε “Το σπίτι μου” και πιέζετε το κουμπί “Επεξεργασία” στη σελίδα του σπιτιού. Μεταφερεστε στη φόρμα του σπιτιού που συμπληρώσατε όταν αναρτήσατε το σπίτι, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις επιθυμητές αλλαγές. Για να τις αποθηκεύσετε, πιέζετε το κουμπί “Αποθήκευση”.

Πώς μπορώ να ανεβάσω εικόνες για το σπίτι που ανήρτησα;

Από το κεντρικό μενού επιλέγετε "Το σπίτι μου" (η επιλογή αυτή ενεργοποιείται αμέσως μετά την καταχώρηση του σπιτιού σας), για να μεταφερθείτε στη σελίδα του σπιτιού που αναρτήσατε. Επιλέγοντας οποιοδήποτε από τα τέσσερα γκρι πρότυπα πλαίσια που εμφανίζονται στο πάνω μέρος της σελίδας, μεταφέρεστε στη σελίδα ανάρτησης φωτογραφίας. Από εκεί, αφού επιλέξετε την εικόνα που θέλετε να ανεβάσετε, και πατήσετε "Ανέβασμα εικόνας", αυτή γίνεται ορατή στη σελίδα του σπιτιού σας, αντικαθιστώντας το γκρι πρότυπο πλαίσιο από το οποίο ξεκινήσατε τη διαδικασία.

Μέχρι πόσες εικόνες μπορώ να ανεβάσω για το σπίτι που ανήρτησα;

Μπορείτε να ανεβάσετε συνολικά μέχρι και τέσσερις φωτογραφίες, (όσα και τα γκρι πλαίσια που ειναι ορατά στη σελίδα του σπιτιού) ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στο παραπάνω FAQ.

Πώς μπορώ να προσδιορίσω ποια εικόνα του σπιτιού μου θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζητήσεων;

Εάν το σπίτι διαθέτει μόνο μία εικόνα, τότε χρησιμοποιείται αυτή εξ ορισμού. Εάν διαθέτει περισσότερες, μπορείτε να ορίσετε από τη σελίδα του σπιτιού διαφορετική προεπιλεγμένη φωτογραφία τοποθετώντας τον κέρσορα του ποντικιού πάνω σε αυτήν και πιέζοντας το σύνδεσμο “Προεπιλεγμένη”.

Είναι δυνατό το σπίτι μου να μη συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα αναζητήσης σπιτιών;

Ναι. Απoεπιλέξτε το κουτάκι “Να είναι ορατό...” στη φόρμα επεξεργασίας του σπιτιού. Κατόπιν, πιέστε το κουμπί “Υποβολή”.

Πώς μπορώ να δω το προφίλ άλλων χρηστών;

Από τη λίστα των προφίλ που θα επιστρέψει η αναζήτηση συγκατοίκων κάνετε κλικ στη φωτογραφία ή το όνομα ενός χρήστη για να μεταφερθείτε στο προφίλ του, όπου διατίθενται αναλυτικά τα στοιχεία του.

Πώς μπορώ να δω τα αναλυτικά χαρακτηριστικά ενός σπιτιού;

Από τη λίστα σπιτιών που θα επιστρέψει η αναζήτηση σπιτιών κάνετε κλικ στη φωτογραφία ή τον τίτλο ενός σπιτιού για να μεταφερθείτε στη σελίδα του, όπου διατίθενται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του.

Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων ειδών αναζήτησης;

Η “Αναζήτηση συγκατοίκων” εντοπίζει συγκατοίκους οι οποίοι πληρούν τα εισαχθέντα κριτήρια συγκατοίκων. Η “Αναζήτηση σπιτιών” εντοπίζει σπίτια τα οποία πληρούν τα εισαχθέντα κριτήρια σπιτιών και των οποίων οι διαμένοντες πληρούν τα εισαχθέντα κριτήρια συγκατοίκων (εάν αυτά εισαχθούν).

Πώς μπορώ να ξεχωρίσω το δικό μου σπίτι ή προφίλ στις αναζητήσεις;

Το σπίτι ή το προφίλ σας εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων με γραμμοσκιασμένο φόντο.

Τι κάνει το κουμπί “αποθήκευση” στις αναζητήσεις;

Αποθηκεύει στο προφίλ σας τα κριτήρια αναζήτησης που έχετε ορίσει, κάτω από τον τίτλο "προτιμήσεις (συγκατοίκου ή σπιτιού)".

Τι κάνει το κουμπί “φόρτωση” στις αναζητήσεις;

Φορτώνει τις αποθηκευμένες προτιμήσεις (όπως αυτές εμφανίζονται στο προφίλ του χρήστη) στη φόρμα αναζήτησης, για να διευκολύνει τη διαδικασία αναζήτησης.

Πώς μπορώ να αναζητήσω συγκατοίκους ή σπίτια βάσει των προτιμήσεών μου;

Από το κεντρικό μενού, επιλέγετε “Αναζήτηση συγκατοίκων” ή “Αναζήτηση σπιτιών” και πιέζετε το κουμπί “φόρτωση”.

Το κουμπί “καθαρισμός” στις αναζητήσεις, διαγράφει τις προτιμήσεις μου;

Όχι. Απλώς αδειάζει τα πεδία της φόρμας από τα εισαχθέντα κριτήρια.

Πώς μπορώ να τροποποιήσω τις προτιμήσεις εύρεσης συγκατοίκων;

Οι προτιμήσεις συγκατοίκων μπορούν να αλλάξουν είτε μέσω της επεξεργασίας του προφίλ σας, είτε μέσω της αποθήκευσης κριτηρίων αναζήτησης.

Τι περιέχει το δημόσιο RSS feed;

Το δημόσιο RSS feed ανακοινώνει όλα τα νέα σπίτια που καταχωρούνται στο σύστημα. Παραλήπτης του μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, είτε εγγεγραμμένος του συστήματος είτε όχι. Προκειμένου να λαμβάνετε το δημόσιο RSS, κάντε κλικ στο κουμπί του RSS στο πάνω δεξιό μέρος της ιστοσελίδας.

Τι περιέχει το προσωποποιημένο RSS feed;

Το προσωποποιημένο RSS feed περιέχει τα νέα σπίτια που καταχωρούνται στο σύστημα και τα οποία πληρούν τις προτιμήσεις σας, όπως αυτές έχουν οριστεί στο προφίλ σας. Το RSS αυτό μπορούν να το λαμβάνουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο "Προσωποποιημένο RSS" από τη σελίδα του προφίλ τους.

Πώς συνδέομαι στο σύστημα;

Εάν είστε φοιτητής, εισάγετε τα διαπιστευτήρια που σας έχουν δωθεί από τον ldap. Εάν είστε πάροχος χώρων διαμονής, εισάγετε τα διαπιστευτήρια όπως τα δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.

Πότε εγγράφομαι στο σύστημα;

Η εγγραφή στην υπηρεσία παρέχει σε ιδιώτες και μεσιτικά γραφεία τη δυνατότητα ανάρτησης αγγελιών που αφορούν σπίτια προς ενοικίαση. Οι αγγελίες θα είναι ορατές από όλους τους χρήστες της υπηρεσίας, δηλαδή πιθανών ενοικιαστών και λοιπών ιδιωτών και μεσιτικών γραφείων. Η εγγραφή είναι δωρεάν.

Ποιά είναι η διαδικασία εγγραφής ώστε να δύναμαι της ανάρτησης σπιτιών προς ενοικίαση;

Από τη σελίδα σύνδεσης, επιλέγετε "Εγγραφή μεσιτικού γραφείου" εάν διαθέτετε επιχείριση μεσιτικού. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέγετε "Εγγραφή ιδιώτη". Στη σελίδα που θα εμφανιστεί, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας, κατόπιν ενεργοποιείτε το πλήκτρο "Εγγραφή". Θα σας αποσταλεί μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που παρείχατε με περαιτέρω οδηγίες.

Τι αντιπροσωπεύει η “απόσταση από ΤΕΙ” στα χαρακτηριστικά σπιτιού;

Η χιλιομετρική αυτή τιμή προσδιορίζει τη σημείο-προς-σημείο απόσταση μεταξύ του ΤΕΙ Αθηνών και του σπιτιού κάποιας αγγελίας και όχι το μήκος της συντομότερης διαδρομής μεταξύ αυτών.

Γιατί δεν διατίθεται απόσταση σπιτιού από το ΤΕΙ για ορισμένες αγγελίες;

Η “απόσταση από ΤΕΙ” δύναται υπολογισμού μόνο για σπίτια των οποίων η θέση έχει προσδιοριστεί στο χάρτη.

Γιατί σε ορισμένες αγγελίες εμφανίζεται κύκλος στο χάρτη;

Στις αγγελίες φοιτητών προσδιορίζεται για λόγους ασφαλείας, μία γενικότερη περιοχή θέσης του σπιτιού στο χάρτη μέσω αυτού του κύκλου. Μόνο στις αγγελίες ιδιωτών προσδιορίζεται η ακριβής θέση ενός σπιτιού.